A zabaglione az olaszok kedvelt borhabja. A kevés alapanyagból álló villámdesszertek kategóriájába tartozik. Tojássárgájából, édes Marsala borral készítik, de tetszés szerinti fehérborral, pezsgővel is helyettesíthető.
A zabaglione több változata ismert, adható hozzá tejszín, gazdagítható kávéval, tálalható friss gyümölcsökkel. Az olaszok télen melegen, nyáron behűtve fogyasztják. Most a borral (pezsgővel) készült, eperrel tálalt zabaglione-t készítettem el.
A részletes recept a Pécsi Borozó oldalán olvasható.
A részletes recept a Pécsi Borozó oldalán olvasható.
Hű de guszta itt Nálad minden..gratulálok a blogodhoz.....szépet jót
VálaszTörlésMeleron
Fantasztikusan guszta
VálaszTörlésMeleron! Köszönöm szépen!
VálaszTörlésKöszi!
VálaszTörlés