2011. május 23.

Epres tavaszi saláta

Az eperből nem csak desszerteket, édességeket készíthetünk, hanem friss zöld saláták alapanyagaként is igen jól hasznosíthatjuk. Tetszés szerinti salátákat (salátaleveleket) használjunk.
A salátalevelek zsengeségéhez jól párosul a tömör, húsos eper. Az öntethez gyümölcsösebb ízű ecetet használjunk, amely kiemeli az eper ízét. Lehet vörösborecet, balzsamecet, sherryből erjesztett ecet. A juhtúró már csak az ízkombinációt gazdagítja ebben az egyszerű, gyors salátában.

Hozzávalók: 1 fej lolló rosso saláta, 20 dkg madársaláta, 15-20 szem eper, 10 dkg juhtúró.

A recept folytatása a Pécsi Borozó oldalán olvasható


1 megjegyzés:

  1. Még salátában nem ettem epret, de látványra nagyon izgalmas és mutatós

    VálaszTörlés