Egyszerűen, gyorsan elkészíthető kánikula saláta. Használhatunk hozzá maradék sült húst is, de 10-15 perc alatt grillezhetünk hozzá filézett csirkemellet. Kukorica, ropogós friss paprika és sajt került még bele. Zöldfűszeres, joghurtos öntetet kapott.
Hozzávalók: 2 db filézett sült vagy grillezett csirkemell, 1 doboz konzervkukorica (34 dkg-os), 10 dkg tetszés szerinti sajt, 1 db vastaghúsú pirospaprika, 1-1,5 dl natúr joghurt, 1 evőkanál aprított friss zöldfűszer (snidling, oreganó, bazsalikom, majoránna, kakukkfű vegyesen), só és frissen őrölt bors ízlés szerint.
Hozzávalók: 2 db filézett sült vagy grillezett csirkemell, 1 doboz konzervkukorica (34 dkg-os), 10 dkg tetszés szerinti sajt, 1 db vastaghúsú pirospaprika, 1-1,5 dl natúr joghurt, 1 evőkanál aprított friss zöldfűszer (snidling, oreganó, bazsalikom, majoránna, kakukkfű vegyesen), só és frissen őrölt bors ízlés szerint.
Elkészítés: A csirkemelleket, a paprikát és a sajtot 1-1,5 cm nagyságú kockákra vágjuk és összekeverjük a lecsöpögtetett konzerv kukoricával. A salátához adjuk a joghurtot, az aprított friss zöldfűszereket, jól összekeverjük és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hűtőbe tesszük legalább egy órát, majd hidegen kínáljuk.
Ez igen hűsítő nyári eledel
VálaszTörlésIgen, hűsítő Bianka, és egyszerű, gyors:)
VálaszTörlés