Ma egész nap valamilyen kapros-tökös, túrós finomságot ettem volna. Estére - saját elképzelésem alapján - ezt a lepénytortát sütöttem. (Sokkal jobb lett, mint amire számítottam.) A torta alapja leveles tészta, a kapros-tökös túrós töltelék enyhén édeskés. A tészta kívül ropogós, a töltelék szaftos...hmmm....Ki kell próbálni!:)
Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta (27,5 dkg), 1 közepes zsenge tök (kb.: 50 dkg), 50 dkg krémes túró, 2 dl tejföl, 18 dkg cukor, 2 nagyobb tojás, 1 csokor kapor apróra vágva, 1 kávéskanál só.
Elkészítés: Egy 24 cm átmérőjű kerek sütőformát kibélelünk leveles tésztával, majd hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket. A tök magjait eltávolítjuk, meghámozzuk, legyaluljuk, hozzákeverjük a sót és 10 percet állni hagyjuk. A túrót, a tejfölt a tojásokat és a cukrot jól összekeverjük. A gyalult tököt egy szűrőbe tesszük, folyó víz alatt kimossuk belőle a sót, kinyomkodjuk a levet és a túrós keverékhez adjuk az aprított kaporral együtt. A jól elkevert tölteléket a behűtött leveles tésztára öntjük és 200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. 15 perc pihentetés után szeletelhetjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.
Meggyőző! :)
VálaszTörlésNem kell tovább győzködni!!!
VálaszTörlésHű ez igen, már maga a kaprós túró nagyon jó és így fenséges
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, mentem is a receptet :)
VálaszTörlésKinga! Szerintem nem bánod meg!
VálaszTörlésChef Viki, örülök, hogy tetszik!
Bianka! Próbáld ki! Merem ajánlani, mer úgy látom hasonlít az ízlésünk;)
Jutka! Örülök, hogy tetszik! Remélem ízleni fog!
Ez a cukor miatt édes süti? Én inkább sós változatban fogom elkészíteni! :)
VálaszTörlésIgen Zizi, a cukor miatt édes....!Direkt így készítettem, nem sósan.
VálaszTörlés