A pita és a babaganush is ennek az ételnek a kedvéért készült. A félbevágott pitára kerül egy olajos, magvas keverék, majd pirítás után kerül bele a babaganush. Egy kis keleti ízkavalkád....
Hozzávalók: 2 db pita, 6-8 evőkanál babaganush krém. A magvas, olajos keverékhez 3-4 evőkanál szezámmag, 3-4 evőkanál mák, 1 evőkanál aprítot friss kakukkfű vagy 1 kávéskanál szárított, 1 dl olívaolaj.
Elkészítés: A magvas, olajos krémhez a szezámmagot megpirítjuk egy serpenyőben. Amikor kihűlt, mozsárba öntjük a mákkal, a kakukkfűvel együtt. Először szárazon összezúzzuk, majd hozzáadjuk az olívaolajat és elkeverjük. A pitákat félbevágjuk, megkenjük a magvas, olajos keverékkel, majd a fél piták magnélküli alsó felét grillserpenyőben ropogósra pirítjuk. A magos, pirított piták alsó felét megkenjük babaganush krémmel, majd a felső részével befedjük. Félbevágva kínáljuk. Jól illik hozzá a paradicsom, paradicsom saláta.
Ez igen nagyon guszta és fenséges lehet, ahogy írtam a padlizsán miatt :)))
VálaszTörlésÉn a falafellel pacsmagoltam :D
Hmmm, falafel...jó ötlet!:)
VálaszTörlés