2010. március 2.

Sárgarépa-saláta

A sárgarépa-salátát a különleges és változatos ízesítést kedvelőknek ajánlom. Egyszerű, gyorsan elkészíthető. Az ötlet a Szakácsok könyvéből származik.
Hozzávalók: 4 közepes sárgarépa, az öntethez 1 nagy citrom leve, 1 gerezd fokhagyma zúzva, 2 teáskanál olívaolaj, 1 kávéskanál só, fél kávéskanál őrölt fahéj, fél kávéskanál őrölt kömény, 1 evőkanál méz, 1-2 pfefferóni paprika aprítva (az eredeti recept negyed teáskanál csiliport ír), negyed teáskanál őrölt pirospaprika (ezt elhagytam).
Elkészítés: A megtisztított sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Az öntethez először a fokhagymát a sóval , majd a többi hozzávalóval összekeverjük. A reszelt sárgarépát egy tálba tesszük és rálocsoljuk az öntetet. Ha szükséges még ízesítjük.

2 megjegyzés: