2010. február 5.

Tésztába zárt lakoma

A tésztába zárt lakoma nem más, mint a maradékok felhasználásából készült finom vacsora volt. (Jó kis recept lehetett volna az előző VKF-re, de arról most lemaradtam...) Mennyiségeket most nem adok meg a recepthez, csak felsorolom őket, hátha valakinek ihletül szolgál:)

Hozzávalók: Gyúrt tészta maradék (én az őrölt magos és mákos sós rúd maradék tésztáját használtam fel), csiperke saláta maradék, sült hús maradék, savanyú káposzta, kevés bacon szalonna, néhány szelet cukkini felcsíkozva, maradék főzött majonéz, felvert tojás (ez is maradék volt...)
Elkészítés: A tésztát vékonyan kinyújtjuk kör alakúra. Az egyik felére rápakoljuk a tölteléket rétegesen, rákenjük a főzött majonézt, ráhajtjuk a tészta másik felét, villával lenyomkodjuk a tészta szélét, felvert tojással megkenjük. 200 fokra előmelegített sütőben egy sütőpapírral bélelt tepsin kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése