2010. január 12.

Sajtos rúd

Következzen most az újévi köszöntő képen szereplő sajtos rúd. Szilveszterre készült. A recept Siklósról, Bálintné Erzsitől van. Nagyon finom!
Hozzávalók: 35 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 kis doboz tejföl, 2 tojás sárgája, 2,5 dkg élesztő, 1 csapott evőkanál só, 1 tojásfehérje a kenéshez, kb.10-15 dkg reszelt sajt, 1 dl tej.
Elkészítés: A liszthez adjuk a margarint, a tejfölt, a tojások sárgáját, a sót. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, de csak a tej tetején lévő felfutott élesztőt adjuk a liszthez, az alul lévő tejet nem. Ettől lesz ropogósabb a tészta. A hozzávalókat jól összegyúrjuk, 1-1,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük a felvert tojásfehérjével, megszórjuk reszelt sajttal, és kb. 1 cm széles és 8-10 cm hosszú csíkokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a rudacskákat és 200 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

1 megjegyzés: