A Minestrone amolyan "mindent bele
leves",a hozzávalók hosszú sora ne riasszon el senkit, elkészítéséhez bátran használjuk a kamrában, hűtőben éppen
fellelhető zöldségeket. A végeredmény egy tartalmas, kellemes ízű leves lesz.
Hozzávalók
20 dkg
szárazbab
15 dkg
zöldborsó
2-3
zellerszár
2 közepes
sárgarépa
2 közepes
cukkini
15 dkg
káposzta
10 dkg
spenót
3 nagyobb
burgonya
1 nagyobb
hagyma
2-3 gerezd
fokhagyma
1 csokor
petrezselyemzöld
2
zsályalevél
2 evőkanál
sűrített paradicsom
10 dkg
füstölt szalonna
2 evőkanál
olívaolaj
só
frissen
őrölt bors
15 dkg apró tészta
Tálaláshoz:
reszelt
parmezán
bazsalikom
vagy pesto
A szárazbabot beáztatjuk éjszakára. A szalonnát apró
kockákra vágjuk, és az olívaolajon üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a felkockázott
hagymát, fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet és zsályát. Lassú
tűzön kb. 10 percig pároljuk. A karikára vágott sárgarépát, a felszeletelt
zellerszárat, a szárazbabot, a sűrített paradicsomot is a hagymához keverjük és
megszórjuk frissen őrölt borssal, végül felöntjük húslevessel. Lassú tűzön,
lefedve addig főzzük, amíg a szárazbab meg nem puhul. Végül beletesszük a
kockára vágott burgonyát, a zöldborsót, a cukkinit, a csíkokra vágott
káposztát, spenótot és a tésztát. Szükség szerint sózzuk, borsozzuk, és lassú
tűzön addig főzzük, amíg a hozzávalók meg nem puhulnak. Parmezánnal,
bazsalikommal vagy pestóval tálaljuk.
A recept a Kifőztük magazin 2014. évi májusi számában is olvasható.
Pont mostanában akartam minestrone receptet keresni. Íme megtaláltam. :) Köszönöm!
VálaszTörlésRemélem majd ízlik a végeredmény:)
VálaszTörlés