2014. május 16.

Minestrone


A Minestrone amolyan "mindent bele leves",a hozzávalók hosszú sora ne riasszon el senkit, elkészítéséhez bátran használjuk a kamrában, hűtőben éppen fellelhető zöldségeket. A végeredmény egy tartalmas, kellemes ízű leves lesz.

Hozzávalók

20 dkg szárazbab
15 dkg zöldborsó
2-3 zellerszár
2 közepes sárgarépa
2 közepes cukkini
15 dkg káposzta
10 dkg spenót
3 nagyobb burgonya
1 nagyobb hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
2 zsályalevél
2 evőkanál sűrített paradicsom
3 l húsleves vagy zöldség alaplé
10 dkg füstölt szalonna
2 evőkanál olívaolaj
frissen őrölt bors
15 dkg apró tészta

Tálaláshoz:
reszelt parmezán
bazsalikom vagy pesto



A szárazbabot beáztatjuk éjszakára. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és az olívaolajon üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a felkockázott hagymát, fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet és zsályát. Lassú tűzön kb. 10 percig pároljuk. A karikára vágott sárgarépát, a felszeletelt zellerszárat, a szárazbabot, a sűrített paradicsomot is a hagymához keverjük és megszórjuk frissen őrölt borssal, végül felöntjük húslevessel. Lassú tűzön, lefedve addig főzzük, amíg a szárazbab meg nem puhul. Végül beletesszük a kockára vágott burgonyát, a zöldborsót, a cukkinit, a csíkokra vágott káposztát, spenótot és a tésztát. Szükség szerint sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a hozzávalók meg nem puhulnak. Parmezánnal, bazsalikommal vagy pestóval tálaljuk.



A recept a Kifőztük magazin 2014. évi májusi számában is olvasható.

2 megjegyzés:

  1. Pont mostanában akartam minestrone receptet keresni. Íme megtaláltam. :) Köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. Remélem majd ízlik a végeredmény:)

    VálaszTörlés