Hozzávalók
50 dkg
mascarpone krém
4-5
evőkanál citromkrém
50 dkg
babapiskóta
5 nagyobb
tojás
10 dkg
cukor
2-3 dl friss citromból készült
limonádé
3-4
evőkanál reszelt csokoládé
1 citrom
reszelt héja
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját elkeverjük a
mascarponéval és 6 dkg cukorral, majd hozzáadjuk a citromkrémet. A tojások
fehérjét a maradék cukorral habbá verjük, és a citromkrémes masszába forgatjuk.
A babpiskótát egyenként a limonádéba mártjuk, és egy tál aljára rétegezzük.
Rásimítjuk a citromos krém egy részét, majd addig folytatjuk a rétegezést
piskótával és a krémmel, amíg a hozzávalók el nem fogynak, ügyelve arra, hogy a
tetejére citromos krém kerüljön. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Tálaláskor
megszórjuk reszelt csokoládéval és reszelt citromhéjjal.
A recept a Kifőztük magazin 2014. évi áprilisi számában is megjelent.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése