A grillezett karaj padlizsánraguval talán egy kissé a nyarat idézi, de aki egy gyors ebédet, vagy vacsorát szeretne készíteni most is elkészítheti, hiszen ősszel is kapható padlizsán, paradicsom.
Ez a recept először a Kifőztük szeptemberi számában jelent meg.
Hozzávalók 2 személyre
4 szelet karaj
2 db közepes zsenge padlizsán
2 db paradicsom
3-4 gerezd zúzott fokhagyma
4-5 evőkanál olívaolaj
5 dkg juhtúró
só
frissen őrölt bors
friss bazsalikom levél
A karajszeleteket enyhén sózzuk, borsozzuk, átkenjük
olívaolajjal. Közepes lángon felhevített grillserpenyőben oldalanként 2,5-3
percig sütjük. A padlizsánokat héjastól felkockázzuk és közepes lángon
felhevített olívaolajon megsütjük. Közben sózzuk, borsozzuk és zúzott fokhagymával
ízesítjük. Amikor a padlizsán megpuhult, hozzáadjuk az egyik szeletekre vágott
paradicsomot és 1-2 percig együtt sütjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a másik
szeletelt paradicsomot. Tálaláskor juhtúróval és friss bazsalikommal megszórva
adjuk a grillezett karaj mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése