A recept a Kifőztük júliusi számában jelent meg.
Hozzávalók
2 kg csirkemell apróhús
30 dkg erdei gomba
2 evőkanál házi paprikakrém
1 nagy csokor petrezselyemzöld
1 fej fokhagyma
2 evőkanál só
1-2 teáskanál frissen őrölt bors
1-2 evőkanál olívaolaj
2-2,5 m megtisztított sertés vékonybél vagy kolbászhoz való műbél
2-2,5 m megtisztított sertés vékonybél vagy kolbászhoz való műbél
tálaláshoz
(házi) ketchup
mustár
saláta
kenyér
A
megtisztított gombát alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, majd csíkokra
vágjuk, és az olívaolajon 6-7 perc alatt megpároljuk, úgy hogy a levét
elfője. A csirkemell apróhúst a párolt gombával
együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk a paprikakrémet, az apróra vágott
petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot és alaposan
elkeverjük. Bélbe
töltjük, 13-15 cm hosszú kolbászokat készítünk, amelyeket töltés közben
megszurkálunk, hogy ne maradjon levegős. Tepsibe tesszük, és kevés víz
hozzáadásával 180 fokra melegített sütőben pirosra sütjük.
Melegen, házi ketchuppal, friss salátával kínáljuk.
Hmm, ez nagyon finom lehet!
VálaszTörlésHmm, én imádtam. Nagyon ízlett:))
VálaszTörlés