2012. szeptember 30.

Erdei gombás csirkemellkolbász

Ínyenceknek, erdei gomba kedvelőknek ajánlom ezt a finom kolbászt. (Ugyancsak júniusban készítettem, a sok finom illatos gomba ihlette.:) A semleges ízű csirkemellhez jól illik a karakteresebb ízű erdei gomba. Ehhez a kolbászhoz nyugodtan használhatunk henteseknél kapható csirkemell nyesedéket. Ugyan kicsit több munkával jár, mert át kell válogatni a húst, hogy bőr és csontdarab ne kerüljön a töltelékbe, de megéri. Aki teheti próbálja ki!

A recept a Kifőztük júliusi számában jelent meg.


Hozzávalók

2 kg csirkemell apróhús
30 dkg erdei gomba
2 evőkanál házi paprikakrém
1 nagy csokor petrezselyemzöld
1 fej fokhagyma
2 evőkanál só
1-2 teáskanál frissen őrölt bors
1-2 evőkanál olívaolaj
2-2,5 m megtisztított sertés vékonybél vagy kolbászhoz való műbél

tálaláshoz

(házi) ketchup
mustár
saláta 
kenyér 


A megtisztított gombát alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, majd csíkokra vágjuk, és az olívaolajon 6-7 perc alatt megpároljuk, úgy hogy a levét elfője. A csirkemell apróhúst a párolt gombával együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk a paprikakrémet, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot és alaposan elkeverjük. Bélbe töltjük, 13-15 cm hosszú kolbászokat készítünk, amelyeket töltés közben megszurkálunk, hogy ne maradjon levegős. Tepsibe tesszük, és kevés víz hozzáadásával 180 fokra melegített sütőben pirosra sütjük.
Melegen, házi ketchuppal, friss salátával kínáljuk.

Tipp: A hús és a gomba aprításához késes aprítót is használhatunk.

2 megjegyzés: