Egészen idáig nem sütöttem amerikai palacsintát, valahogy nem izgatott. De aztán találkoztam Jamie Oliver receptjével, amelyet igen egyszerűnek, ötletesnek találtam, így kedvet kaptam az elkészítéséhez. Szimpatikus volt a receptben, hogy nem tartalmaz semmilyen zsiradékot, így olajszagtól mentesen süthető. Elsőként banános változatot készítettem, amelyet krémsajttal, mézzel, kevés porcukorral tálaltam.
Hozzávalók:
3 nagyobb tojás
12 dkg liszt
1 púpozott kávéskanál sütőpor
1,5 dl tej
csipet só
1 evőkanál porcukor (elhagyható)
fél citrom reszelt héja (elhagyható)
2 banán
a tálaláshoz:
krémsajt
méz
porcukor
3 nagyobb tojás
12 dkg liszt
1 púpozott kávéskanál sütőpor
1,5 dl tej
csipet só
1 evőkanál porcukor (elhagyható)
fél citrom reszelt héja (elhagyható)
2 banán
a tálaláshoz:
krémsajt
méz
porcukor
A tojásokat szétválasztjuk, fehérjét habbá verjük. A sárgájához keverjük a tejet, a lisztet a sütőport. (Ha a tésztához adunk cukrot és reszelt citromhéjat, akkor azt is belekeverjük.) A tojáshabot a sűrű masszába forgatjuk. A banánt felkarikázzuk.
Mérsékelt tűzön felforrósítunk egy teflon palacsintasütőt, és a masszából kanállal tésztát csorgatunk bele, úgy hogy kerek formát kapjon. (Tetszés szerint kisebb vagy nagyobb palacsintákat süthetünk.) Addig sütjük, amíg aranybarna színű nem lesz és el nem kezd szilárdulni. Ekkor a felső nyers felét megszórjuk banánkarikákkal és egy lapát segítségével megfordítjuk és ugyancsak addig sütjük, míg aranybarna színe nem lesz.
Melegen, krémsajttal, mézzel és kevés porcukorral megszórva kínáljuk. (Krémsajtot, mézet a rétegek közé is tehetünk és több palacsintából egyszerre kanyaríthatunk:)
Mérsékelt tűzön felforrósítunk egy teflon palacsintasütőt, és a masszából kanállal tésztát csorgatunk bele, úgy hogy kerek formát kapjon. (Tetszés szerint kisebb vagy nagyobb palacsintákat süthetünk.) Addig sütjük, amíg aranybarna színű nem lesz és el nem kezd szilárdulni. Ekkor a felső nyers felét megszórjuk banánkarikákkal és egy lapát segítségével megfordítjuk és ugyancsak addig sütjük, míg aranybarna színe nem lesz.
Melegen, krémsajttal, mézzel és kevés porcukorral megszórva kínáljuk. (Krémsajtot, mézet a rétegek közé is tehetünk és több palacsintából egyszerre kanyaríthatunk:)
Nagyon mutatós, én is szeretem!
VálaszTörlésKöszönöm!:)
VálaszTörlésebből mennyi lesz?:)
VálaszTörléskb.12 barab
Törlés