Hozzávalók 28 cm átmérőjű formához: 30 dkg liszt, 18 dkg vaj, 2 evőkanál porcukor, 2 evőkanál hideg víz, a töltelékhez: 1,5 kg sült sütőtök, 1,5 dl tejszín, 1 tojás, 3-4 evőkanál, porcukor, 1 kávéskanál őrölt fahéj, a kenéséhez: 1 kisebb tojás, a szóráshoz: porcukor
A liszthez adjuk a kisebb darabokra vágott vajat, a cukrot, a vizet, majd összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre a hűtőbe tesszük. Lisztezett felületen akkora kör alakú lappá nyújtjuk a 2/3 részét, amekkorával kibélelhetjük a formát úgy, hogy a tészta kissé túllógjon a peremen. 190 fokra melegített sütőben 8-10 perc alatt elősütjük.
Lekaparjuk a héjáról a sült tököt, és jól elkeverjük a tejszínnel, a tojással, a cukorral meg az őrölt fahéjjal.
A recept a Kifőztük novemberi számában jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése