A recept a Kifőztük októberi számában jelent meg.
Hozzávalók: 15 dkg liszt, 15 dkg rétesliszt, 2 dkg élesztő, 2 dl langyos tej, 1 evőkanál zsír, 1 tojás, 1,5 teáskanál só, 1 kávéskanál cukor; a töltelékhez: 2-3 közepes hagyma, 10 dkg füstölt szalonna, só, frissen őrölt bors, diónyi zsír; a kenéshez: 1 tojás; a szóráshoz: durva szemű sóA langyos tejhez keverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az élesztős tejet, a zsírt, a tojást, és bedagasztjuk a tésztát. Ha ragad, lisztet adunk hozzá. Langyos helyen 40-50 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket. Vékonyan fölszeleteljük a megtisztított hagymát. Zsírjára sütjük a vékony csíkokra vágott szalonnát, hozzáadjuk a hagymát és a zsírt. Sózzuk, borsozzuk, és a hagyma karamellizálódásáig sütjük.
Lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk a megkelt tésztát, megszórjuk a hagymás töltelékkel, háromszögekre vágjuk, amelyeket kiflikké tekerünk.
Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a kifliket, és 15-20 percig pihentetjük. Ezt követően megkenjük felvert tojással, megszórjuk durva szemű sóval. 180 fokra melegített sütőben 2025 perc alatt aranysárgára sütjük.
Ó!
VálaszTörlésnem írtad bele, hogy mennyi élesztőt rakjunk bele. én egy félre gondoltam. mit szólsz?:)
VálaszTörlésMárta!:))
VálaszTörlésMariann! Köszönöm! Valóban nem vettem észre, de javítottam. 2 dkg élesztő:)
VálaszTörlésKedves Tündér. Ez nagyon kivánatos. Megehetem mind?
VálaszTörlésKedves Foodafok! Hát persze, de ahhoz újból kéne sütnöm:)
VálaszTörlés