Az ősz gazdag gyümölcskínálatát nemcsak süteményekhez, hanem különféle sültek kísérőjeként is felhasználhatjuk. Különösen jól harmonizálnak ezek a gyümölcsök a szárnyas húsokkal. Ezúttal egyszerű szőlős-szilvás csirkét készítettem.
A recept a Kifőztük 2011. évi szeptemberi számában jelent meg.
Sózzuk, borsozzuk a tisztított húst, bedörzsöljük a kakukkfűvel, a 2 gerezd zúzott fokhagymával és a sóban eltett darált paprikával. Tapadásmentes fedeles edénybe tesszük, hozzáadjuk a babérlevelet, a zsályát, a rozmaringot, 3 gerezd fokhagymát héjastól, és a vajat. Lefedve kis lángon 50-60 percig sütjük. Közben megfordítjuk a húsokat, hogy mindkét oldaluk megpiruljon. Ezt követően felöntjük a borral és további 20 percig pároljuk őket. Hozzáadjuk a magozott szilvát, a kisebb fürtökre szedett szőlőt, és 250 fokon még 20-25 percig sütjük.
Csodálatosan néz ki! Istenem, de megenném!
VálaszTörlésKi fogom próbálni! :)) Az cserépedény is nagyon irigylésre méltó amiben tálaltad!
Barbi! Köszönöm szépen!Remélem ízleni fog! Mi szerettük:)
VálaszTörlésSzia! Sütőben sütötted?
VálaszTörlés