2011. július 14.

Jughurtos ribizli fagylalt


A ribizli fagylaltnál a ribizli nagyobb részét előfőzzük, hogy a magokat passzírozással eltávolíthassuk. A fagylalt alapját ismét tojások sárgájából és tejszínből főzött krém adja és ugyancsak joghurttal ízesített.

Hozzávalók: 50-60 dkg ribizli, 20-25 dkg cukor, 2 tojás sárgája, 2 dl tejszín, 2 dl natúr joghurt

A leszemezett ribizliből 1-2 marokkal kiveszünk, a többit feltesszük főni. Kb. 15 perc főzést követően, levesszük a tűzről és átpasszírozzuk. A passzírozott ribizlihez keverjük a cukrot, a maradék szemezett ribizlit, és néhány percig főzzük, hogy a cukor elolvadjon, majd hűtjük. A tojások sárgájából a tejszínnel vízgőz fölött krémet főzünk, és a lehűlt cukros ribizlihez keverjük a joghurttal együtt.

A fagylaltkrémet egy fedeles dobozba öntjük, és miután lehűlt, fagyasztóba tesszük. 40-60 percenként négyszer, ötször átkeverjük. 6-8 órás fagyasztás után fogyasztható.

A recept a Pécsi Borozó oldalán is megjelent.

1 megjegyzés:

  1. Szia Tündér!
    Nem tudom, olvasod-e még a régi írásaid kommentjeit, azért mégis megkérdezem: Mennyi ideig állnak el a fagyasztóban az így készített fagyik? Nagyon készülök, hogy kipróbáljam ezt a ribizlis változatot!
    Köszönöm ha válaszolsz!

    VálaszTörlés