2011. május 19.

Epres Pavlova torta

Szeretjük a tojáshabos süteményeket, ennél jobban csak a tisztán tojáshabból készülteket. kedveljük. Pontosan ezért nem is értem, hogy miért nem készítettem eddig Pavlova tortát. Eperszezon lévén, egyértelmű volt, hogy egy epres változattal indítottam a Pavlova torták készítését...mert gondolom lesz még folytatás:) A tejszínhabra a friss eper mellé került cukorral összefőzött, folyós eper is. Háááát...nem rontotta el a tortát:))
A Pavlova torta tojásfehérje hab alapú, tejszínes, gyümölcsös torta. A tojásfehérje hab kívül ropogós, belül krémes állagú. Valójában olyan, mint egy nagy habcsók, amely tejszínhabtól és gyümölcstől roskadozik. A torta Anna Pavlova balerináról kapta nevét, aki korának ünnepelt sztárja volt. A torta létrejöttét Ausztrália és Új-Zéland is a magáénak vallja, nemzeti desszertjüknek tekintik, de pontosan nem lehet tudni, hogy ki is találta fel. Állítólag az édesség mindkét országban Anna Pavlova turnéját követően bukkant fel.

A részletes recept a Pécsi Borozó oldalán olvasható.

4 megjegyzés: