A piacok tél végi, tavaszi kínálatában egyre gyakrabban találkozunk a vajrépával. Az íze leginkább a karalábé és a retek ízére hasonlít. Legtöbben csak nyersen fogyasztják, de érdemes kipróbálni levesekben, ragukban vagy rakottan, csőben sütött változatban is. A melegen készített vajrépa ízéhez igen jól párosul a hagyma karakteresebb íze. Szezonja lévén, a hagymát medvehagymával helyettesítsük, amely jól illik a semleges ízű csirkemellhez is.
Hozzávalók: két adaghoz 15-20 dkg filézett csirkemell, 4 db nagyobb vajrépa, 10 dkg (kb. 30 db) medvehagymalevél, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tejszín, 2 dkg krémsajt, só, frissen őrölt bors
A recept folytatása a Pécsi Borozó oldalán olvasható.
A recept folytatása a Pécsi Borozó oldalán olvasható.
Nagyon jól néz ki, biztos finom!
VálaszTörlésKöszönöm Ottis! Örülök, hogy erre jártál!:)
VálaszTörlésMost csorog a nyálam... :)
VálaszTörlés:))
VálaszTörlés