Szeretem az egyszerű csőben sült ételeket. Most egy kelkáposztás változatot próbáltam ki, amelyhez cikkekre vágtam a kelkáposztát és néhány percig előfőztem. Sütőtálba tettem, került bele még főtt burgonya, sütni való kolbászból kisebb darabkák és tejszínes, tejfölös fűszerezett öntet, majd sütőben megsütöttem.
Hozzávalók: 1 kisebb fej kelkáposzta (vagy egy nagyobb fele), 2 db közepes burgonya, 20-25 dkg sütnivaló kolbász, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 db tojás, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál majoránna, só, frissen őrölt bors. Vaj és zsemlemorzsa a sütőtál kenéséhez.
Hozzávalók: 1 kisebb fej kelkáposzta (vagy egy nagyobb fele), 2 db közepes burgonya, 20-25 dkg sütnivaló kolbász, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 db tojás, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál majoránna, só, frissen őrölt bors. Vaj és zsemlemorzsa a sütőtál kenéséhez.
Elkészítés: A meghámozott burgonyát kockákra vágjuk és megfőzzük. A megmosott kelkáposzta fejet 2 cm széles cikkekre vágjuk és forró sós vízben 6-7 percig előfőzzük, a vízből kivéve lecsöpögtetjük. A sütőtálat kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és bele rakosgatjuk az előfőzött kelkáposztát. Rászórjuk a főtt burgonyát. A tejfölt, a tejszínt a tojást összekeverjük, fűszerezzük zúzott fokhagymával, majoránnával, sóval, borssal és ráöntjük a kelkáposztára. A sütnivaló kolbászt 3-4 cm nagyságú darabokra vágjuk és a kelkáposzta tetejére rakjuk. 170-180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. 10 perc pihentetés után melegen fogyasztjuk.
Nagyon jól hangzik, guszta a képen is!
VálaszTörlésKöszönöm Kati! Valahogy így könnyebb volt a kelkáposzta és mintha picit édeskésebb is lett volna az íze.
VálaszTörlésEz megint valami finomság, amit el kell készíteni:-))
VálaszTörlésGesztenye! Örülök, hogy tetszik!Remélem majd ízlik is!:)
VálaszTörlésEzer ève hogy nem eszek ilyet !! Nagyon finom!
VálaszTörlésAnikó, akkor egyre gondoltunk:)Tényleg finom!
VálaszTörlésSzia. Ez hány adag ? Szerintem 1 nagyobb, vagy 2 kicsi.
VálaszTörlés