Gyakran találkozhatunk egyes internetes oldalakon, blogokon vagy ismerősöktől, családtagoktól, munkatársaktól begyűjtött süteményreceptek között olyanokkal, amelyek valamely üzletben megtalálható édesség otthoni elkészítésének lehetőségét tárja elénk. Gondolok itt pl. a Raffaleló szeletre, a Kinder paradiso szeletre, a Kinder bueno szeletre stb. És igen, ez a sütemény is egy bolti édesség - a Kinder szelet - otthoni reinkarnációja. Aki még nem próbálta, csak javasolni tudom, hogy tegye meg, mert nagyon finom és az elkészítése sem túl bonyolult:) Nálunk még apukám tetszését is elnyerte, pedig ő minden csokoládés tetejű süteményről úgy gondolja, hogy keserű és távol tartja magát tőlük:) Először ezzel a süteménnyel is így volt, de az utolsó szeletek egyikét még is megkóstólta, és bizony nagyon ízlett neki. (Persze aztán kaptuk a dorgálást, hogy miért mondtuk neki, hogy keserű;)
A Kinder szelet receptjével több helyen is találkoztam, de kedvet a kipróbálásához innét kaptam. Végül úgy gondoltam, tartok egy keresztelőt is, és a sütemény a "Mézes-tejszínes csokoládés szelet" nevet kapta nálam:) A következőképpen készítettem:
A Kinder szelet receptjével több helyen is találkoztam, de kedvet a kipróbálásához innét kaptam. Végül úgy gondoltam, tartok egy keresztelőt is, és a sütemény a "Mézes-tejszínes csokoládés szelet" nevet kapta nálam:) A következőképpen készítettem:
Hozzávalók: A tésztához 8 db tojás, 7 evőkanál cukor, 1 evőkanál méz, 8 evőkanál liszt, 1 teáskanál sütőpor, 2,5 evőkanál kakaópor. A krémhez 6 dl tejszín, 2-3 evőkanál méz, 1 csomag (10 g-os) zselatin. A mázhoz 15 dkg étcsokoládé, 1,5 evőkanál étolaj.
Elkészítés: A lisztet a sütőporral elkeverjük. A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a mézet, a sütőporos lisztet, a kakaóport és jól elkeverjük. Két nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral és elosztjuk egyenletesen bennük a tésztát. Légkeveréssel 180 fokon egyszerre megsütjük a két lapot kb. 10-12 perc alatt. (Légkeverés nélkül 190-200 fokon egyenként süssük a lapokat.) A tésztalapokról még forrón lehúzzuk a sütőpapírt. A lapokat hagyjuk hűlni. A krémhez 5 dl tejszínt habbá verünk, hozzáadjuk a mézet, majd a maradék 1 dl tejszínt meglangyosítunk és belekeverjük a zselatint. Ezt a zselatinos tejszínt a mézes tejszínbe egyenletesen belekeverjük. A krémet rákenjük az egyik kihűlt lapra, a másik lappal befedjük és bevonjuk csokoládé mázzal. A mázhoz a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, de közben hozzáadjuk az olajat, szép simára keverjük és rákenjük a felső tésztalapra. A süteményt hűtőbe tesszük egy éjszakára és másnap szeleteljük.
Tipp: Könnyen szeletelhetjük a hideg süteményt, ha vékony pengéjű kést használunk, amelynek élét lángon kissé megmelegítünk.
Tipp: Könnyen szeletelhetjük a hideg süteményt, ha vékony pengéjű kést használunk, amelynek élét lángon kissé megmelegítünk.
De jó lenne, ha ez a tányér előttem lenne az asztalon!
VálaszTörlésMilyen gyonyoru, szabalyos szeletek!
VálaszTörlésTökéletesek!
VálaszTörlésNagyon nagyon guszták ezek a szeletkék!
VálaszTörlésSzia, mégis mekkora a "nagytepsi"?
VálaszTörlésKöszi, Nyuci.
Gyönyörű szeletek, hogy lehet ilyen szépen szelni
VálaszTörlés;)Köszi Kata!
VálaszTörlésKöszi Judit! Nekem se sikerül mindig szabályosra.
Köszönöm Ottis!
Köszi Edit! És még finom is...
Kedves Nyuci!
Nálam a nagy tepsi=gáztepsi= 33X38 cm (ez a belső mérete)
Köszi Bianka! A szeleteléshez írtam egy kis tippet is;)
Szia!
VálaszTörlésEgy kérdésem lenne ezzel a csodával kapcsolatban...A tojások fehérjét külön kell felverni vagy az egész tojást kell habbá verni?
Köszi: Ági
Kedves Ági!
VálaszTörlésAz egész tojásokat kell habosodásig keverni vagy felverni a cukorral.
Tündér
Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy mennyi ideig lehet tárolni és hol, csak hűtőben? Köszi: Tetecs
VálaszTörlésSzia! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen ZSELATIN kell bele?
VálaszTörlésKöszönöm előre is! :)
Már pontosan nem emlékszem a márkára, de 1 kis csomag (10 g) zselatin kell hozzá. Lapzselatint is használhatsz, azon általában feltüntetik, hogy mennyi folyadékhoz elegendő...nem kell túl sok zselatin, csak épp annyi, amennyi összefogja a tejszínt.
Törlés