Az elkészítését tekintve kevés ennél egyszerűbb desszert létezhet:) A maradék felvert tejszínhab hasznosítására gondoltam ki. Méz, dió, kevés cukor és tejszínhab kell hozzá, valamint egy csipet türelem, ami a pár órás hűtési idő kivárását jelenti. A végeredmény kárpótol mindenért....
Hozzávalók: Négy adaghoz 2-2,5 dl tejszín, 1 evőkanál porcukor, 2 evőkanál méz, 4 evőkanál őrölt, vagy durvára vágott dió. A tálaláshoz méz és pörkölt dió ízlés szerint.
Hozzávalók: Négy adaghoz 2-2,5 dl tejszín, 1 evőkanál porcukor, 2 evőkanál méz, 4 evőkanál őrölt, vagy durvára vágott dió. A tálaláshoz méz és pörkölt dió ízlés szerint.
Elkészítés: A parféhoz a tejszínt habbá verjük, közben hozzáadjuk a porcukrot. A tejszínhabba forgatjuk a mézet. A tejszínhab felét egy fedeles dobozba simítjuk, megszórjuk az őrölt vagy durvára vágott dióval, erre simítjuk a mézes tejszínhab másik felét, a dobozt lefedjük és legalább 3 órára mélyhűtőbe tesszük. Ezt követően a parfét egy kanál segítségével tálkába szaggatjuk (szeletelhetjük is), mézet csorgatunk rá és megszórjuk pörkölt dióval.
(A parfé nem fagy túl keménnyé, ezért könnyen ki lehet szedni kanállal is.)
(A parfé nem fagy túl keménnyé, ezért könnyen ki lehet szedni kanállal is.)
Ez igen, nagyon ott van :)))
VálaszTörlésEgyszerű, gyors, finom.Kell ennél több:))
VálaszTörlésEz éppen nekem való, azon gondolkodtam, esténként, hogy fagyigép hiányában, hogyan lehetne jó fagyit készíteni. Aztán inkább a parfé mellett döntöttem. Az ízesítés még nem dőlt el, ez a te verziód nagyon tetszik. :)
VálaszTörlésThrini! Örülök hogy tetszik! (Szerintem fagyigép nélkül is remek fagyikat, szorbeteket lehet készíteni. Találsz nálam recepteket, ha érdekel. Tény, hogy ez a parfé azért gyorsabb:)
VálaszTörlésYes! Anyám, ezt nagyon bírnám! Én is tiszta fagyimániában vagyok...:))
VálaszTörlésKöszi Szepy! Láttam a fagyikat! Nagyon jók!
VálaszTörlés