2010. április 19.

Petrezselyem pesto

Szép petrezselyemgyökeret kaptam, nagy mennyiségű zöldjével együtt. A gyökérből leves, a zöld egy részéből pesto készült. A petrezselyemzöldhöz jól illik a dió íze, így az került bele a semlegesebb ízű mandula helyett. Az olajos magvas ízt tovább erősítve az olívaolaj mellett hidegen sajtolt tökmagolajat is adtam hozzá. A petrezselyem pestót tésztán kívül más ételekhez is adhatjuk, változatosabbá téve ízüket. (Később néhány példával is szolgálok.)Most egy sajt nélküli pesto készült.
Hozzávalók: 1 csokor petrezselyemzöld (kb. 6-10 dkg), 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg dió, 2-3 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál hidegen sajtolt tökmagolaj, só.

Elkészítés: A hozzávalókat egy késes aprító tartályába tesszük és szép apróra vágjuk (turmixoljuk). Ennyi az egész. Használhatjuk tésztákhoz, levesekhez, zöldséges ételekhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése