Hozzávalók: Két személy részére a húshoz: 1db szűzérme, só, frissen őrölt bors, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1-2 evőkanál liszt, a sütéshez kb. 5 dkg vaj, esetleg margarin. A mártáshoz 1 evőkanál capribogyó, 1 db ecetes sült paprika felcsíkozva, 1 evőkanál sós (házi) paprikakrém, 1,5-2 dl tejszín (esetleg 2-3 evőkanál tejföl), bors, 1 teáskanál keményítő vagy liszt. A tésztához 25 dkg cicatelli, egy kis csokor petrezselyemzöld felaprítva, 5 dkg vaj (esetleg margarin).
Elkészítés: A tésztát forró sós vízben elkezdjük főzni. A szűzérmét 1,5-2 cm széles darabokra szeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, bekenjük zúzott fokhagymával, lisztbe forgatjuk és a felforrósított vajon mind két oldalát megsütjük (kb. 4-5 perc alatt). A megsült húst kivesszük a vajból. A mártást a hússütésből visszamaradt vaj maradékon készítjük el. A forró vajhoz hozzáadjuk a capribogyót, a felszeletelt sült paprikát, kicsit hagyjuk, hogy járja át a vaj, néhány kavarásig. Hozzáadjuk a paprikakrémet a keményítőt, elkeverjük és felöntjük tejszínnel. Borsozzuk és összeforraljuk. A paprikakrém elég sós, ezért sót nem használunk. Amikor a tészta megfőtt lecsöpögtetjük, a vajat felhevítjük, hozzákeverjük a felaprított petrezselymet és a lecsöpögtetett tésztát beleforgatjuk. A tésztát és a szűzérme szeleteket egy-egy tányérra rendezzük és meglocsoljuk a capribogyós, sültpaprikás mártással.
Már írtam sokszor, most is azért akadt meg a szemem a recepteden (a gasztro gyűjtőblogon), mert annyira szeretem az ízkombinációkat, amit csinálsz. Ez is nagyon kívánatos és ötletes!
VálaszTörlésKöszönöm Napmátka! Örülök, hogy tetszik!
VálaszTörlésSzia, ez nagyon jól hangzik, ez a recept.Elmentettem.Ja és éppen én is a héten készítettem hamis krémest, de ezúttal gyümölccsel és kekszel.
VálaszTörlés