Elkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olajat. A tejet langyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, a liszthez adjuk. Összegyúrjuk a tésztát, és hűtőbe tesszük néhány órára. (Én zacskóba tettem, és amikor már nagyon megkelt, visszanyomtam néhányszor. Ettől, hogy hidegen van a tészta jól lehet majd vele bánni, könnyen sodorható.)
Néhány óra elteltével kiveszük a hidegről a tésztát és kb 20X40 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk és a rövidebb oldala mentén kb. 1,5 cm vastagságú csíkokat vágunk és sodorjuk kb. 60 cm hosszúságú rudakká, és ezeket a rudacskákat formázzuk pereccé. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a pereceket, kicsit kelesztjük, megkenjük tojással és 190 fokra előmelegített sütőben sütjük. Amikor már majdnem megsült, bepöttyözzük a sós mázzal. A mázhoz a lisztet, a sót és annyi vizet keverünk össze, hogy sűrű palacsinta tészta állagú legyen. Ezt követően még néhány percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése