2010. április 23.

Többmagvas tilápia halfalatkák

Valójában hagyományos módon panírozott tilápia halfalatkákat készítettem, csak a zsemlemorzsa több mint felét pirított őrölt magvakkal helyettesítettem. Nagyon-nagyon finom! Salátával, rizzsel, mártogatóssal kínáljuk. A tilápia halat gyerekeknek is bátran adhatjuk, nincs benne szálka.

Hozzávalók: 2 adaghoz 4 szelet tilápia hal, só, a panírhoz liszt, (kb. 5-6 evőkanál) 2 db tojás, a magos zsemlemorzsához 2 evőkanál tökmag, 1 evőkanál napraforgómag, 2-3 evőkanál szezámmag, 3-4 evőkanál zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.
Elkészítés: A tilápia halat kisebb darabokra, rudacskákra vágjuk és enyhén besózzuk. A magokat egy serpenyőben, együtt megpirítjuk és egy késes aprítóval megőröljük úgy, hogy picit darabos legyen, majd összekeverjük a zsemlemorzsával. A tojást felverjük, sózzuk, kevés vizet adunk hozzá. Az olajat felforrósítjuk. A haldarabkákat lisztbe, tojásba, majd a magos zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban mind két oldalán megsütjük. Papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges zsiradékot. Tálra rendezzük, ízlés szerint mártogatóssal, salátával, rizzsel stb. kínáljuk.

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails