2009. június 2.

Epres túrótorta

Egy újabb epres finomság:) A hétvégi vendégseregnek készült a torta. A receptre - amin kicsit változtattam:) - egy újságban bukkantam rá, és nagyon megörültem neki, mert nem kell hozzá zselatin és semmi más ami összetartja a tortát, csak tejszínhab, túró és én még mascarponét tettem bele. Jó krémes állagú lett a torta, találóbb lenne túrókrém tortának nevezni.
Hozzávalók: Az aljához 30 dkg keksz, 12 dkg olvasztott margarin, 2 evőkanál eperlekvár, kevés tej az összegyúráshoz. A krémhez 50 dkg félzsíros túró, 3 dl tejszín habbá verve, 25 dkg mascarpone, 2 csomag vaníliás cukor, 10-12 dkg kristálycukor, 50 dkg eper, fehér csokoládé a díszítéshez.
Elkészítés: A torta alaphoz a kekszet összetörjük, hozzáadjuk az olvasztott margarint, az eperlekvárt és ha szükséges kevés tejet és összegyúrjuk. Sütőpapír körrel bélelt tortaforma aljára nyomkodjuk és hűtőbe tesszük 30 percig. A megmosott, megszárított epreket hosszában négybe vágjuk, de néhány szemet hagyjunk egészben a díszítéshez.
A krémhez a mascarponét a cukorral és a vaníliás cukorral jól elkeverjük, hozzáadjuk a túrót, majd a felvert tejszínhabot is beleforgatjuk. A lehűlt kekszes alapra kenjük a krém 1/3-át majd megrakjuk az eper felével, a krém újabb 1/3 -a következik, majd a maradék eper és a maradék krém. Elsimítjuk a torta tetejét. A tortaformát fóliával letakarjuk és legalább 6-8 órát hűtjük. Amikor eleget pihent a hűvösben, a tortát körbevágjuk, hogy könnyebben elváljon a tortaformától, a karimát lepattintjuk és a tortánkat átcsúsztatjuk egy tortástálra. Reszelt fehér csokoládéval és eperrel díszítjük.

3 megjegyzés:

  1. Csodaszép ez a tortád! Nagyon tetszik, ahogy a fehércsokit ráreszelted a tetejére, nekem még nem jutott eszembe ilyen díszítés.
    A kapros zöldbabfőzeléked is megfogott, mert mi csak a tököt szoktuk kaporral enni. Ez is remek lehet!

    VálaszTörlés
  2. Imádom a receptjeidet olvasgatni. Kipróbálni már nehezebb, de azt is megteszem majd.)MIndenestre ámulok a hozzáértéseden. Üdv Zsuzsa

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépen köszönöm Zsuzsa! Örülök, hogy tetszenek a receptjeim, bátran próbáld ki őket, nem olyan bonyolultak:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails