2014. május 28.

Mángoldos és sárgarépás tortácskák


Hozzávalók 4 db 12 cm átmérőjű formához

a tésztához:

18 dkg liszt
10 dkg hideg vaj
2-3 evőkanál hideg víz
1 kávéskanál só

a mángoldos töltelékhez ( 4 formához):

15 dkg mángold
2-3 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
1 evőkanál olívaolaj
4 tojás
1-2 dl tejszín
5 dkg krémsajt
frissen őrölt bors 


a sárgarépás töltelékhez (4 formához)
4 db közepes sárgarépa
6 dkg vaj
1 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál cukor
4 tojás
1-2 dl tejszín
5 dkg krémsajt

frissen őrölt bors


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 egyenlő részre osztjuk, lisztezett felületen vékonyan kinyújtjuk, és 3 tortaformát kibélelünk vele. A formán túlnyúló tésztát sodrófával levágjuk, összegyúrjuk, kinyújtjuk és a 4. formába nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük legalább 1 órára. A mángoldos töltelékhez a leveleket megmossuk, lecsöpögtetjük, csíkokra vágjuk. A vajon és az olívaolajon fokhagymával 10 percig pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk. A sárgarépás töltelékhez a répákat meghámozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. Vajon és olívaolajon kevés vízzel kb. 10 percig pároljuk, közben megszórjuk a cukorral és sózzuk, borsozzuk. A tésztákat 200 fokra melegített sütőben 10 percig elősütjük úgy, hogy alufóliával letakarjuk a tésztát, és szárazbabot öntünk rá. Majd levesszük az alufóliával együtt a babot és további 5-7 percig sütjük a tésztát. Az elősütött tésztákba elosztjuk a sárgarépás vagy a mángoldos tölteléket. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejszínt, a krémsajtot, sózzuk, borsozzuk és a zöldséges töltelékre öntjük. 180 fokon 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük. Melegen és hidegen is kínálhatjuk.

A recept a Kifőztük magazin áprilisi számában is megjelent.


2 megjegyzés:

  1. Kedves webmester,

    Észrevettük, hogy nagyon finom receptek találhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, www.osszesrecept.hu ahol a felhasználók válogathatnak több mint 115 000 összegyűjtött recept közül. Az oldalon szintén található egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a receptek elejét, melyeket a felhasználók ezután könnyen megtalálják a keresőnk segítségével. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

    Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalálhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

    Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szívesen segítünk bármivel.

    Üdvözlettel,
    Tünde
    info@osszesrecept.hu

    VálaszTörlés
  2. Barangkali banyak pria menanyakan, bagaimana sesungguhnya langkah memberikan kepuasan pasangan waktu bercinta? Apa harus dengan style khusus atau bagaimana?

    Menurut Psikiater Seksual Zoya Amirin, cuman ada satu trik cari tahu bagaimanakah Cara Memuaskan Istri diranjang memberi kepuasan wanita di dipan, ialah dengan menanyakan. Menurutnya, bertanya apa kepentingan wanita, bagaimana membuat berasa seksi dan nyaman waktu bercinta itu paling utama dibanding dengan memikir model bercinta.

    "Laki laki itu condong pengin show off waktu bercinta, dan wanita selamanya berasa tidak yakin diri. 'Saya oke gak ya, sesuai itu?' Wanita diperlukan untuk diterima," ucapnya, seperti di siaran Sexpedia, dicatat Sabtu (16/1/2016).

    Menurut Zoya, semuanya wanita, tidak tahu pekerjaannya apa, wujud badannya seperti mode atau gendut, umumnya berasa kurang yakin diri saat sebelum bercinta. Karenanya, bertanya apa yang menyamankannya pasti membuanya terasa disayangi serta interaksi intim akan bertambah lebih membahagiakan.

    "Untuk dia terasa disayangi, nyaman dan tanya apa yang membuat seksi serta memikat. Wanita yang mana tak 'klepek-klepek' diberi pertanyaan pasangan sesuai itu," tangkisnya.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails