2013. április 22.

Spagetti medvehagymás pesztóval

Számomra a medvehagyma felhasználásának egyik legkedveltebb módja, ha pesztót készítek belőle. Változatosan felhasználható, adhatjuk különféle tésztákhoz, húsokhoz, vagy akár leveseket, kelt tésztákat, salátákat ízesíthetünk vele.
Az egyik legegyszerűbb alkalmazása a medvehagyma pesztónak, ha spagettivel tálaljuk. A recept a Kifőztük 2013. évi áprilisi számában jelent meg.
Hozzávalók 2 adaghoz:

20-25 dkg spagetti
2-3 evőkanál medvehagyma pesztó

tálaláshoz:
reszelt parmezán sajt

A spagettit forrásban lévő sós vízben keményebbre, haraphatóbbra (al dente) főzzük. Leszűrjük, tányérokba szedjük és tetszés szerint, medvehagyma pesztóval elkeverjük. Parmezán sajttal megszórva tálaljuk.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails