2010. február 28.

Kókuszos habcsók

Jókajánál járva, a ragacsos belsejű kókusz csókjáról jutott eszembe, hogy nálam is van a várakozó receptek között egy kókuszos habcsók. A képen látható példányok még karácsonyra készültek, de bármikor elkészíthetjük a maradék tojásfehérje hasznosításaként.

Hozzávalók: 4 tojás fehérje, 20 dkg kristálycukor, 8 dkg apróbb reszelékű kókuszreszelék
Elkészítés: A pihentetett tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot és addig verjük, amíg kemény, de ugyanakkor nyúlós nem lesz. Ezt követően forgassuk bele a kókuszreszeléket. A kókuszos habot tegyük habzsákba és sütőpapírral bélelt tepsire tetszés szerinti nagyságú habcsókokat nyomjunk belőle. (Ha van szilikonos sütőlapunk azzal béleljük a tepsit, ahhoz nem tapad hozzá a habcsók.) A sütőt melegítsük 180 fokra, a habcsókokat ezen a hőfokon süssük 3-4 percig, majd további 5 percig 150 fokon, majd 80-100 fokon szárítsuk addig, amíg a habcsókok kívülről meg nem keményednek (kb. 35 perc).

3 megjegyzés:

  1. Egy kisebb adagot (20 dkg) kérek, és csomagolja legyen szíves, mert messzire viszem!:)

    VálaszTörlés
  2. Én is kérek! :)
    Nagyon jól néznek ki, a férjem imádná.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails