2009. május 17.

Csokis koszorú

A csokis koszorút is hétvégére készítettem, mert úgy gondoltam, hogy az epres sajttorta gyorsan el fog fogyni és valami utánpótlás süteményre szükség lehet. Jól gondoltam:) A csokis koszorú egy nagyon egyszerű és gyors sütemény. Az alapja nem más mint egy olajos tészta (saját fejlesztés:), amit lehet bármilyen gyümölccsel, dióval megszórva, tepsiben is készíteni. Ekkor nem teszek bele kakaót.A kakaós változat is sokféleképpen készíthető, pl. nutella vagy lekvár pöttyökkel. Ilyen koszorú formájúra most készítettem először, bevált....
Hozzávalók: 4 db tojás, 2 dl olaj, 18 dkg cukor, 15 dkg liszt, 15 dkg rétesliszt, 1 csomag sütőpor, 0,5 dl tej, 2 evőkanál kakaó, 1 kávéskanál fahéj. A belevaló: 5-8 dkg csokoládé ízlés szerinti, darabokra vágva, 4 db babapiskóta kisebb darabokra törve (világos pöttynek:). A rávaló: 10 dkg tortabevonó keserű csokoládé, 5 dkg fehér csokoládé. Kevés margarin a lyukas közepű tortaforma kikenéséhez.
Elkészítés: A tojásokat a cukorral és az olajjal elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport, fahéjat és a kakaót. Jól összekeverjük és hozzáadjuk a tejet. Összekeverés után a kivajazott formába öntjük és belenyomkodjuk a csoki, és piskóta darabokat. 160 fokon légkeveréses sütőben kb. 30-40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Miután megsült, kiszedjük a formából, hűtjük és bevonjuk vízgőz felett, vízzel felolvasztott tortabevonó csokoládéval és végül ráreszeljük a fehér csokoládét.

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails